perjantai 31. heinäkuuta 2009

Kirjojen kimpussa


Kirsi Pihan kirjoittama kirja Medicien naapurissa on viihdyttävää luettavaa. Kirja koostuu pienistä tarinoista, jotka ovat muutaman sivun pituisia. Siksi kirjaa on kiva lukea, kun voi esimerkiksi illalla rauhoittua muutaman tarinan verran ennen nukkumaan menoa. Tarinoissa käsitellään aina yksi aihealue kerrallaan, esimerkkiaiheita ovat mm. perhe, naapurit, lounas, oliiviöljy, lapset, miehet, naiset, tyyli, uutiset jne. Suosittelen kirjaa erityisesti niille, jotka ovat kiinnostuneita tai ovat olleet tekemisissä Italian kanssa. Kevyttä ja humoristista luettavaa.



Valokuvataiteilija Minna Havukaisen kirja Puerperium sisältää paljon kuvia vastasynnyttäneistä naisista. Havukaisen tarkoituksena on ollut taltioida synnytyksen hetkiä, jolloin ihminen on välitilassa: menneeseen ei ole paluuta, mutta uudella, juuri alkaneella elämällä ei vielä ole historiaa. Havukainen on tullut tunnetuksi realismin kauneuden kuvaajana.

Olin yllättynyt miten henkilökohtaisiin ja intiimeihin kuviin kuvattavat olivat antaneet suostumuksensa. Kuvat eivät olleet erityisen kaunista katsottavaa, vaan todellakin realismia. Itse koin kuvat aika rankkoina, mutta silti niistä huokui tietynlainen tyyneys ja onni. Ehkä henkilö, joka on itse kokenut synnytyksen, katsoisi kuvia eri kantilta kuin minä. Voin suositella tätäkin kirjaa, jopa miehille! :D Tervetuloa naisten maailmaan.

2 kommenttia:

  1. Minà luin tuon Kirsi Pihan kirjan joululomalla kun olin suomessa....blogissakin siità jotain mainitsin. Todella hauskalla tavalla kirja oli kirjoitettu ja hyvin osuva kuvaus italialaisista :D

    VastaaPoista
  2. Itse asiassa sain nimenomaan blogistasi idean lainata tuon kirjan, joten kiitoksia vinkistä! :-)

    VastaaPoista