perjantai 18. helmikuuta 2011

Postaus poriks

Siis tänää aamul, ko mää heräsi ja katoi ulkolämpömittarii, ni se näytti -25!! Onneks koton sisäl riitti lämpöö, mut mää miätei, et mitä kaikkee mu tarvii pukee pääl, ko mää lähde töihi, et mää vaa tarkene.

Kyl mää sit tarkeni, ko mää laitoi kaks pipoo päällekkäi ja kahdet hanskat päällekkäi (päällimmäiset oli kintaat) ja sit mul oli sukkahousut, farkut, säärystimet, tillukkaat (eli villasukat suameks), huapikkaat, kolme paitaa ja untavatakki + pari kaulahuivii.

Yks asia mitä mää e voi millää tajut, o se, et millai teinit tääl päi pukeutuu (voi hyvi silti ol, et se o koko Suames sama homma). Siis iha oikeesti, ulkon o kauheesti pakkast ja sit tyypeil o vaa jotku farkkulegginssit ja tennarit ja joku klisu (eli ohut, olematon) takki. Monil ei oo ees pipoi, mut hanskat kyl aika monil. Mää en kyl muist, et millai mää itte pukeudui teinin. Et olinks mää samallaine. Nykyää ko ikää o enemmä, ni en kyl suastus kärsimää kylmyydest. Tiätty siin joutuu vähä tinkii ulkonäöst, mut mitä sit, ei kai se nii välii.

Täs o muute kuva viime viikolopult, ko oltii kävelyl ja sillonki oli iha sikakylmä. Koira silti nautti täysi rinnoi, en tiä oliks sil kylmä - ei se ainakaa silt vaikuttanu, ko tos kuvaski piahtaroi tollai.


Hassuu muute, ko mää kirjoti ny eka kerra poriks. Milt tää teist tuntuu? Uskaltasko joku toineki kerta kirjottaa omal murteel? Miksemmää muute ol tätä aikasemmi tajunnu!

4 kommenttia:

  1. Hehee, onnistuiskohan vielä itseltä? Huomaan kyllä, että porinmurre pukkaa päälle aina, kun lähestytään länsirannikkoa.

    Ei mittää! (porilainen outo tapa sanoa hei)

    VastaaPoista
  2. Klisu ja tillukkaat..olipas hassuja sanoja. Aivan uusia mulle, mutta muut ymmàrsin ja oli aivan ihana lukea. Ehdottomasti voit jatkossakin kirjotella murrepostauksia :D
    Niin ja màkin ihmettelin jouluna kun kàvin Suomessa, ettà miten ihmeessà teinit tarkeni. Niil oli just jotain tollasii leggareita ja ei vàlttis ees takkii vaan joku paksu huppari...ja ulkona ku oli kuitenkin joku -25!!! Ei tajuu, mut kyl tàytyy myòntàà et olin aivan samanlainen teini silloin.....se oli se ulkonàkò ennen kaikkea mità mietittiin ;)

    VastaaPoista
  3. Joo siis mä kelasin kans, olixe ny eile, et miten noi teinimuijat tarkenee. Niinku et tyypeil on tyylii vaa jotku sika ohuet kuteet, rotsi auki, letti vaa liehuu tuules, ku ei voi ees pipoo laittaa. Pliiiz hei gimmat, enemmän kledjuu niskaan!!!

    VastaaPoista
  4. no hei mää tykkään =) kirjota kiitos jatkossaki =) porin murre on jotain, mitä mä vaan rakastan kuunnella ja lukee =) luen yhtä lokii, joka on iha täysi porin murteella, ja se on ihanaa =)))

    teininä mä ja mun bestis käveltiin tonne parin km päähän keskustaan rimpsalle =) ennen iha keskustaa on korkee jyrkkä mäki, jonka aikana me aina riisuttiin pipot ja hanskat pois =) piilotettiin ne reppuihin =P ja ku kotiin lähettiin ni saman mäen aikana ÄKKIÄ vaatetta lisää päälle =)

    silti, reidet varpaat ja huulet on paleltunu niin, ettei ne kestä kylmää tänä päivänäkään =(

    VastaaPoista